Radu Mazare a fost condamnat la 9 ani si 10 luni de inchisoare in dosarul „Polaris”

0 Shares

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat astazi pe Radu Mazare la 9 ani si 10 luni de inchisoare cu executare in dosarul „Polaris”.

In acest dosar, impreuna cu Radu Mazare, au mai fost condamnati Sorin Strutinsky (7 ani si 10 luni), Eduard Martin (5 ani si 6 luni), cinci functionari din cadrul Primariei Constanta (Tolea Tudorita, Harpalete Doru Aurelian, Oprea Sorina Laura, Pavel Alina si Mutalap Giulnihal) si fostul viceprimar al municipiului Constanta, Stan Gabriel.

Fostul primar al Constantei Radu Mazare a fost trimis in judecata pentru trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si conflict de interese in forma continuata (12 acte materiale).

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, in perioada 2006 – 2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat suma totala de peste 2.000.000 euro si a primit circa 1.000.000 euro si 2.472.303,8 lei de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta. De asemenea, in perioada 2008-2014, Radu Mazare, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, ar fi primit de la S.C. Polaris M Holding S.R.L., al carei asociat si administrator in fapt era Eduard Martin, peste sapte milioane de euro, pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului.

Hotararea de condamnare a ICCJ este data in prima instanta si poate fi atacata de Radu Mazare si de cei implicati in dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *