Record negativ în UK. Datoria publică trece, în premieră, pragul de 2.000 de miliarde

0 Shares

Maria Britanie a înregistrat un record negativ. Datoria publică a depăşit în premieră pragul de 2.000 de miliarde de lire sterline la finele lunii iulie.

În plus, a depăşit Produsul Intern Brut cu 100,5%. Potrivit Oficiului Național de Statistică britanice este cel mai ridicat nivel consemnat din martie 1961.

De vină pentru această realitate par a fi măsurile de stimulare adoptate de guvernul britanic în contextul pandemiei de coronavirus.

Creșterea ponderii datoriei publice în PIB a fost provocată și de scăderea abruptă a economiei.

Economia Marii Britanii a consemnat o scădere trimestrială record în perioada aprilie-iunie și a intrat în recesiune tehnică.

Produsul intern brut s-a contractat cu 20,4% în al doilea trimestru raportat la precedentele trei luni, cel mai abrupt declin de când ONS (Oficiul Naţional de Statistică) a început să raporteze datele trimestriale, în 1995.

Doar în iulie împrumurile publice au însumat 26,7 miliarde de lire sterline, printre cele mai mari sume lunare împrumutate vreodată de Marea Britanie.

În perioada aprilie-iulie, împrumuturile au fost de circa 150,5 miliarde de lire sterline, cea mai mare sumă împrumutată de Marea Britanie din 1993 până în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *