Roland Garros. Ana Bogdan s-a calificat în turul 3 fără să joace după ce Osaka s-a retras

Naomi Osaka, numărul 2 WTA, s-a retras de la Roland Garros după a fost ameninţată cu excluderea.

0 Shares

Naomi Osaka, numărul 2 WTA, a şocat pe toată lumea după ce a anunţat că se retrage de la Roland Garros, acolo unde urma să joace în turul doi în faţa româncei Ana Bogdan.

Jucătoarea niponă anunţase anterior că la acest turneu nu va mai participa la conferinţele cu presa deoarece acestea afectează starea mentală a jucătoarelor.

Renunţarea la turneu are legătură cu această declaraţie şi cu faptul că după victoria din faţa Patriciei Ţig Osaka s-a ţinut de cuvânt şi nu a participat la conferinţa de presă de după meci.

Organizatorii turneului au sancţionat-o pentru acest lucru cu o amendă de 15.000 de euro şi au declarat că jucătoarea riscă sancţiuni mai grave decât această amendă.

„Salutare tuturor! Nu este o situație pe care mi-am imaginat-o sau am intenționat să o creez acum câteva zile. Cred că, acum, cel mai bun lucru pentru turneu, pentru ceilalți jucători și bunăstarea mea este să mă retrag, astfel încât toată lumea să se poată concentra asupra tenisului care se desfășoară la Paris. Nu am vrut niciodată să atrag atenția și accept că nu am ales momentul ideal de a transmite acest mesaj, iar acesta ar fi putut fi mai clar. Aici, la Paris, mă simțeam deja vulnerabilă și anxioasă, așa că îmi voi lua timp departe de teren acum”, a fost replica dată astăzi de Naomi Osaka.

Numărul 2 WTA urma să întâlnească o altă româncă în turul 2 de la Roland Garros.

Ana Bogdan s-a calificat în turul doi după ce a învins-o în primul tur pe Elisabetta Cocciaretto. Cele două urmau să îşi dispute accederea în turul 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *