România – Norvegia 1-1. Ce şanse mai are naţionala să se califice la EURO 2020

0 Shares

România a remizat aseară cu Norvegia, 1-1, pe Arena Naţională, iar în meciul dintre Suedia şi Spania scorul a fost acelaşi.

Golul României a fost înscris de Mitriţă, în minutul 62. Norvegia a egalat în prelungiri prin golul marcat de Sorloth, în minutul 90+2. Puşcaş a ratat un penalti, în minutul 52.

Spania a reuşit să se califice matematic la turneul final după egalul cu Suedia. O victorie cu Malta, în meciul următor, i-ar asigura calificarea de pe locul 1 în grupă.

Ce şanse mai are România să prindă calificarea la EURO 2020

România se află în momentul acesta la mâna ei pentru a se califica la Campionatul European din 2020, dar ultimele două meciuri le va juca împotriva Suediei şi Spaniei.

În urma rezultatelor de ieri, România este obligată să câştige meciul cu Suedia din 15 noiembrie şi să obţină cel puţin un egal cu Spania. Acestea sunt calculele realiste. Matematic, România se mai poate califica chiar dacă nu obţine victoria cu Suedia dar asta ar însemna ca Suedia să nu câştige meciul cu Insulele Feroe, iar România ar fi nevoită să câştige meciul cu Spania.

Potrivit sport.ro, România ar putea obţine calificare la Euro 2020 prin intermediul Nations League, dar cu condiţia ca Slovenia şi Kosovo să nu se califice din preliminarii.

Clasamentul şi programul Grupei F

Fiecare naţională din grupă mai are de jucat câte două meciuri, pe 15 şi 18 noiembrie 2019.

Meciuri 15 noiembrie

Norvegia – Insulele Feroe (ora 20.00);

Spania – Malta (ora 21.45);

România – Suedia (ora 21.45);

Meciuri 18 noiembrie

Suedia – Insulele Feroe (ora 21.45);

Spania – România (ora 21.45);

Malta – Norvegia (ora 21.45).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *