Sa inchiriezi sau sa cumperi un birou – Ce este mai bine?

0 Shares

Cand ai nevoie de un spatiu formal, pentru clienti si angajati, birourile devin necesare. Ai posibilitatea de a gasi oferte de inchirieri birouri in Ploiesti, daca ai afacere in zona, si sa rezolvi acest aspect destul de rapid.

Dar, cum este mai bine, sa cumperi un spatiu de birouri sau sa platesti chirie lunar? Exista avantaje si dezavantaje pentru ambele situatii. Mai jos vei gasi argumente pro si contra, astfel incat sa iei cea mai buna decizie. Pana la urma, investitia intr-un spatiu este una considerabila.

De ce merita sa inchiriezi birouri?

Primul argument in acest sens va fi, evident, costul redus.

Atunci cand inchiriezi birouri, nu ai nevoie de sume considerabile. Va fi nevoie probabil de plata chiriei in avans pe o luna sau trei, ca si garantie, ce se va returna in cazul in care decizi sa pleci.

Unii proprietari de spatii ar putea cere pana la sase luni de chirie in avans. Dar, chiar si asa, tot e mai ieftin decat sa cumperi un spatiu.

Cand optezi pentru o chirie, vei avea acces la locatii in zone centrale. Dupa cum iti poti da seama, este foarte scump sa cumperi proprietati in astfel de zone. Iar daca afacerea ta ar putea beneficia de o locatie de top, ca si reputatie si imagine in fata clientilor, chiria e cea mai buna optiune.

In timp, daca vei dori sa te muti, vei putea face asta foarte usor. De exemplu, se poate intampla sa ajungi sa ai nevoie de mai mult spatiu, atunci cand afacerea ta se dezvolta.

Dezavantajele inchirierii de birouri

Valoarea chiriei poate creste in timp, lucru care se poate intampla la reinnoirea contractelor. Asadar, chiar daca o chirie ti se pare avantajoasa la inceput, costurile s-ar putea mari.

In cazul in care exista probleme, s-ar putea ca remedierea acestora sa durez. Proprietarii spatiilor nu sunt intotdeauna prompti, de obicei din lipsa timpului. Astfel, daca se intampla ceva, de exemplu o instalatie sanitara deteriorata, va trebui sa ai rabdare pana se vor lua masuri.

Pe langa chirie, proprietarii spatiilor pot impune si anumite reguli de folosire a spatiului (atat pentru cel interior, cat si cel exterior). Deci, se poate sa nu poti tine autovehicule si materiale langa cladire sau in spatiul acesteia. Pentru a fi sigur(a), verifica acest aspect inainte de a semna un contract.

Care sunt avantajele achizitionarii unui spatiu de birouri?

Daca ai posibilitatea financiara sa cumperi un astfel de spatiu, vei face o investitie pe termen lung. De regula, valoarea proprietatilor din imobiliare creste in timp.

Apoi, daca spatiul este mai mare decat ai nevoie pentru business, poti beneficia de un venit in plus daca inchiriezi spatiul disponibil.

In cazul unui imprumut bancar pentru acest scop, ratele lunare pot fi trecute la cheltuielile lunare ale companiei si, astfel, deduse de la taxe. In plus, cand esti proprietar, ai puterea sa faci tu regulile.

Dezavantajele cumpararii unui spatiu de birouri

Un prim dezavantaj este, evident, angajamentul financiar urias la care trebuie sa te supui. Un imprumut bancar, pe termen lung si pe o suma considerabila, nu este niciodata ceva confortabil. Apoi, cand esti proprietar, mai trebuie sa suporti si cheltuieli cu renovari si reparatii.

Lipsa flexibilitatii poate fi si ea problematica. Exista sanse ca spatiul sa nu mai corespunda in cazul in care afacerea ta creste. Mai precis, nu vei avea suficient spatiu pentru viitori angajati. In acest caz, poti vinde spatiul, dar acest proces consuma timp si iti poate da batai de cap.

Costurile de mentenanta vor cadea de asemenea in grija ta. Va trebui sa iei in calcul si o asigurare a spatiului, o alta cheltuiala pe care va trebui sa o suporti tot tu.

Pentru multe afaceri, indiferent de specificul lor, achizitia unui spatiu de birouri nu este o optiune plauzibila. Fie din cauza costurilor ridicate sau a responsabilitatilor care vin odata cu noul spatiu, multe companii aleg sa inchirieze spatii. Aceasta este o optiune mult mai lejera.

Poti gasi inchirieri de birouri in Ploiesti care raspund unei game largi de necesitati. Trebuie doar sa te asiguri ca spatiul pe care il vei inchiria iti va oferi tot ce ai nevoie pentru bunul mers al activitatilor zilnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *