Seychelles, paradisul din Oceanul Indian

0 Shares

Dacă sunteţi un iubitor al naturii şi vă doriţi o vacanţă exotică, Seychelles este una dintre recomandările noastre.

Nu este o vacanţă prea ieftină, însă e una dintre acelea pentru care merită să economiseşti o viaţă pentru a te bucura de ea, măcar o singură dată.

Scurtă istorie a insulei Seychelles

Seychelles este un arhipelag din Oceanul Indian, format din 116 insule, pe coasta de est a continentului african, puţin deasupra insulei Madagascar.

Foarte mult timp a fost o insulă neatinsă de picior de om până când a fost descoperită de navigatori, printre care şi Vasco Da Gama, devenind astfel un punct de tranzit pentru comercianţi între Asia şi Africa.

Nu întâmplător, numele acesteia a fost primit după Jean Moreau de Sechelles, ministrul de Finanţe al Franţei din timpul domniei lui Ludovic al XV-lea. Înainte ca francezii să exercite controlul asupra acesteia, începând cu 1756, Seychelles era foarte des vizitată de piraţi.

Importanţa comercială a insulei a fost sesizată şi de britanici, astfel încât au disputat-o o lungă perioadă cu francezii. Marea Britanie a preluat controlul în fapt al acesteia în 1810, după câştigarea insulei Mauritius, şi de drept în 1814, prin Tratatul de la Paris.

În 1903, Seychelles a devenit o colonie a coroanei britanice, separată de insula Mauritius, iar în 1976 i-a fost recunoscută independenţa, însă ca republică în interiorul Commonwealth-ului.

Particularitaţile din Seychelles

Aici veţi găsi aproximativ 45 de insule din granit, considerate printre cele mai vechi şi mai dure de pe întreaga planetă. Multe dintre acestea sunt nelocuite pentru a se conserva peisajul.

Cele mai mari sunt Mahe, Praslin şi Silhoutte Island.

Praslin, Seychelles, insulă în Oceanul Indian

La nord de acestea, puteţi vizita două insule de corali: Denis şi Birt. Acestea nu sunt însă singurele.

Clima este echilibrată şi datorită faptului că insulele sunt mici şi sunt plasate în ocean, umiditatea este puţin cam ridicată. Temperatura medie este cam de 25-26 de grade Celsius, dar, în funcţie de perioadă, vă puteţi bucura, în medie, cam de 200 de ore însorite pe lună.

Dacă vă hotărâţi să vizitaţi ţara, trebuie să vă informaţi foarte serios în legătură cu legislaţia ce protejează mediul înconjurător pentru că amenzile sunt foarte severe, iar lucrurile care vă sunt interzise aici depășesc cu mult numărul celor interzise în alte ţări, protectoare ale naturii.

Aici sunt multe specii de floră şi faună ce nu pot fi găsite în alte locuri de pe planetă. Un exemplu ar fi Papagalul Negru, considerat pasăre naţională. Există aproximativ 75 de plante endemice (care nu pot fi găsite în altă parte).

Oricât de mult vă plac orhideele, va recomand să nu le rupeţi deoarece unele dintre acestea fac parte din speciile ce nu trăiesc decât pe anumite insule din arhipelag şi sunt protejate foarte strict, riscând astfel să vă prelungiţi vacanţa pe termen nelimitat.

Ce dicţionare să luaţi cu voi în Seychelles

Dacă vă descurcaţi cu engleza şi franceza, nu aveţi nevoie de nici un dicţionar.

Pe insulă cele două sunt limbi oficiale, la care se mai adaugă limba baştinaşilor, dar mă îndoiesc că veţi găsi un astfel de dicţionar.

Cursele aeriene spre vacanţa exotică în Seychelles

Spre Seychelles au curse şase companii aeriene.

Din păcate pentru români, nu cred că există vreo cursă directă până în arhipelag, din România.

Cazare în Seychelles

În fiecare insulă veţi găsi numeroase hoteluri decente. Foarte multe dintre acestea îmbină luxul cu ecologismul oferind o atmosferă unică, prin peisajele din jurul lor.

Nu este exclus ca în timp ce vă beţi cafeaua în faţa hotelului să fiţi acompaniaţi de broaşte ţestoase, aflate în libertate.

Preţurile hotelurilor sunt variate astfel încât vă recomand să vă interesaţi de oferta tuturor hotelierilor pentru a nu cădea în capcană de a plăti 500 de euro pe noapte la un hotel care e vecin cu altul de 5-6 ori mai ieftin.

Luaţi în calcul şi faptul că există localnici care sunt dispuşi să vă cazeze pentru o sumă modică. Aceştia nu sunt foarte greu de găsit dacă daţi un simplu search pe Google.

În ce perioadă e recomandată vizitarea insulei Seychelles

Datorită climei, puteţi vizita arhipelagul oricând vă doriţi, însă în funcţie de scop, există anumite recomandări.

Dacă vă doriţi să urmăriți păsările, sunt trei perioade recomandate. În aprilie puteţi urmări împerecherea lor, în mai-septembrie le puteţi admira cuiburile, iar în octombrie aveţi ocazia să vedeţi migraţia lor.

Pentru scufundat puteţi merge fie în martie-mai, fie în septembrie-noiembrie. Din octombrie până în aprilie puteţi pescui, iar din mai până în septembrie puteţi face drumeţii.

Adepţii navigatului pot veni aici oricând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *