SUA a autorizat al doilea vaccin anti-Covid pentru vaccinarea în masă

0 Shares

Statele Unite ale Americii a anunţat ieri că a autorizat al doilea vaccin împotriva Covid-19, după cel produs de alianta germano-americană Pfizer/BioNtech.

Cel de-al doilea vaccin autorizat de Agenţia americană a medicamentului (Food and Drug Administration, FDA) este produs de Moderna.

Nici acest vaccin nu este recomandat persoanelor alergice pentru că încă nu există suficiente date pentru a putea preveni reacţiile adverse împotriva acestor persoane.

Ambele vaccinuri au la bază o nouă tehnologie, a ARN-ului mesager, şi s-au observat reacţii alergice atât la patru persoane care au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer, două în Regatul Unit şi două în Statele Unite.

Moderna a început să lucreze la vaccinul său încă din ianuarie, în colaborare cu Institutele Naţionale americane de Sănătate (NIH).

A primit, pentru a face acest lucru, o susţinere în valoare de 2,5 miliarde de dolari din fonduri publice.

Guvernul american a preachiziţionat 200 de milioane de doze din vaccinul Moderna şi 100 de milioane din vaccinul Pfizer.

Deşi este mai scump decât vaccinul celor de la Pfizer, vaccinul celor de la Moderna are avantajul ca este mai uşor de transportat şi depozitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *