Tătaru. Starea de alertă ar putea fi prelungită după 15 iunie

0 Shares

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat într-o intervenţie la B1TV că starea de alertă ar putea fi prelungită şi după 15 iunie, după ce ieri a fost a treia zi consecutivă în care s-a înregistrat un număr mare de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Spre exemplu, ieri au fost confirmate oficial 189 de îmbolnăviri, față de 187 în ziua precedentă, în condițiile în care au fost făcute cu 5.000 de teste mai puțin.

„Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stăriii de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a spus Nelu Tătaru.

Tătaru a mai spus că în opinia lua va exista o transmitere comunitară a virusului în vara aceasta şi că el nu va dispărea deodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *