UE va sprijini cu 118 milioane de euro dezvoltarea a zece proiecte cheie de transport din România

0 Shares

Uniunea Europeană a alocat un buget de 118 milioane de euro pentru dezvoltarea a zece proiecte cheie de transport din România printre care se numără şi modernizarea liniei de cale ferată Gara de Nord București – Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Finanţarea pentru modernizarea acestei linii ferate este de 48,4 milioane de euro. UE precizează că legătura directă dintre Gara de Nord București – Aeroportul Internațional Henri Coandă va încuraja mai mulți cetățeni să călătorească către aeroport cu trenul.

Un alt proiect care va primi finanţare este modernizarea liniei de cale ferată Coslariu – Cluj-Napoca (studiu de fezabilitate). Finanțarea UE este de 9,4 milioane euro.

Proiectul de modernizare a liniei de cale ferată București – Craiova (studiu de fezabilitate) va primi şi el o finanțare UE de 17,4 milioane euro.

Modernizarea liniei de cale ferată Apahida – Suceava (studiu de fezabilitate) va primi o finanțare de la UE de 26,7 milioane euro.

Modernizarea liniilor și instalațiilor de cale ferată de la Complexul Feroviar București Nord (studiu de fezabilitate) va primi o finanțare UE de 4,3 milioane euro.

În sectorul maritim se acordă prioritate proiectelor de transport maritim pe distanțe scurte, bazate pe combustibili alternativi, precum și instalării de surse de alimentare la țărm cu energie electrică în vederea reducerii emisiilor provenite de la navele care staționează în porturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *