Unde pot vota romanii din strainatate la alegerile europarlamentare

0 Shares

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispozitia romanilor din strainatate o harta interactiva a sectiilor de votare din strainatate la alegerile europarlamentare ce vor avea loc pe 26 mai 2019.

Romanii din strainatate vor putea vota la alegerile din aceasta luna din aproape orice colt al planetei. Cum poti afla unde poti vota daca locuiesti in strainatate!? E suficient sa intri pe aceasta harta interactiva pentru a vedea unde se afla cea mai apropiata sectie de votare de domiciliul tau. Daca indeplinesti toate conditiile pentru a iti exprima votul, atunci te poti deplasa spre una dintre cele mai apropiate sectii de votare in ziua votului.

 >>>  LOCATIILE SECTIILOR DE VOTARE DIN STRAINATATE! <<< 

In strainatate vor fi organizate 441 de sectii de votare, cu 251 de sectii de votare mai multe fata de 2007, 2009 si 2014 (cand au existat 190 de sectii).

MAE a lansat si un ghid pentru romanii din strainatate din care pot afla toate informatiile legate de votul in afara granitelor din data de 26 mai 2019. Din el pot afla cine are drept de vot la alegerile europarlamentare, cu ce acte se poate vota la alegerile europarlamentare din strainatate, care este procedura de vot etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *