VIDEO. Concediul acordat părinţilor se prelungeşte şi după încetarea stării de urgenţă

0 Shares

În urma sedinţei de Guvern care a avut loc astăzi au fost luate mai multe decizii care au fost anunţate ulterior prin mai multe voci ale executivului.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că se va prelungi măsura acordării de zile libere plătite părinţilor.

Măsura somajului tehnic va fi prelungită până la 1 iunie, dar acest lucru a fost anunţat deja de ministrul Muncii Violeta Alexandru, iar PRO Agora a scris despre acest lucru.

Deconectările de la serviciile de utilităţi (apă, caz, energie electrică etc) vor fi interzise pe perioada stării de alertă, dacă beneficiarii acestor servicii nu doresc.

Posibilitatea amânării plăţii ratelor la bănci a fost prelungită până pe 15 iunie.

Conferinţa de presă prin care s-au anunţat măsurile de mai sus, dar şi altele, o puteţi vedea mai jos.

De asemenea, asociaţiile şi fundaţiile care cumpără medicamente şi echipamente utilizate pentru combaterea COVID-19 vor beneficia de scutire de la plata TVA până la 1 septembrie.

Companiile cu peste 50 de angajaţi vo fi obligate să aibă program de lucru diferenţiat.

Elevii vor avea transport gratuit în perioada următoare. Transportatorii care nu le acordă transport gratuit acestora riscă o serie de sancţiuni care includ chiar şi retragerea licenţelor de transport.

Părinţii vor putea beneficia de zile libere plătite pe toată perioada suspendării cursurilor anului şcolar, adică până pe 12 iunie 2020.

În ceea ce priveşte serviciile medicale, consultaţiile medicale ale medicilor de familie şi ambulatorii vor putea fi acordate la distanţă şi se va face decontarea fără folosirea cardului.

Serviciile medicale pentru covid-19 se acorda în continuare şi celor asiguraţi şi celor neasiguraţi.

”În domeniul cultural am făcut paşi înainte pentru că industria a fost afectată grav. Am instituit posibilitatea refolosirii biletelor deja achiziţionate şi transformarea acestora sau vouchere pentru alte evenimente similare viitoare.  Dacă pe parcursul unui an, aceste bilete nu au putu fi folosite se va realiza returnarea fondurilor pentru cei care le-au cumpărat”, a mai spus Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *