AEP dă asigurări că datele românilor care cer să voteze prin corespondenţă nu vor ajunge la ANAF

0 Shares

Autoritatea Electorală permanentă îi asigură pe românii din străinătate care vor să voteze prin corespondenţă că datele furnizate de aceştia la înscrierea pe portalul www.votstrainatate.ro nu vor ajunge la organele fiscale.

AEP aminteşte că potrivit articolului 29 alin. (2) din Legea nr. 208/2015 datele şi informaţiile conţinute în Registrul electoral sunt destinate exclusiv proceselor electorale.

De asemenea, in conformitate cu prevederile Legii nr. 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, datele alegătorilor români din străinătate care se înregistrează pe portalul www.votstrainatate.ro sunt doar la dispoziţia AEP şi a Ministerului Afacerilor Externe şi vor fi utilizate doar pentru acest scrutin.

AEP precizează că nici până acum nu a furnizat aceste date organelor fiscale sau în alt scop decât acela de a preveni sau sancţiona votul ilegal.

Acestea „au fost puse la dispoziţia altor autorităţi doar în chestiuni care privesc strict procesele electorale şi nu au fost furnizate organelor fiscale”, se arată într-un comunicat al AEP.

CITEŞTE ŞI: Cum se pot înregistra românii din străinătate pentru a vota prin corespondenţă

Românii din străinătate mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a se înscrie să voteze prin corespondenţă. Înscrierile se pot face până pe 11 septembrie 2019.

Există şanse ca această perioadă să se prelungească dar nimeni nu poate garanta că se va întâmpla acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *