Atentie cu ce pasaport plecati in vacanta! Unele nu sunt recunoscute in anumite tari

0 Shares

Romanii care vor sa plece in vacanta in strainatate trebuie sa stie ca au nevoie de un pasaport care sa fie recunoscut si de tara in care merg si sa aiba o anumita valabilitate. Romania elibereaza mai multe tipuri de pasapoarte dar nu toate sunt recunoscute peste tot astfel incat acestia trebuie sa fie foarte atenti la conditiile de calatorie in tara in care urmeaza sa mearga. Aceste informatii se gasesc in mare parte pe site-ul Ministerului de Externe.

Indiferent de tipul de pasaport ales, romanii trebuie sa stie ca in multe tari acesta trebuie sa aiba o valabilitate mai mare de sase luni. Exceptie fac tarile din Europa, Rusia si Canada. Este insa foarte important sa se verifice acest lucru pe mae.ro/travel-conditions pentru ca lucrurile se pot schimba oricand.

Tari care nu recunosc pasaportul temporar romanesc

Exista si o serie de tari care nu recunosc pasaportul temporar romanesc. Din pacate acestea nu sunt mentionate expres pe site-ul Ministerului de Externe astfel incat am decis sa vi le prezentam noi, cel putin pe cele pe care le cunoastem.

Pasaportul temporar romanesc nu este recunoscut de tari precum Emiratele Arabe Unite, Iordania, Liban, Qatar, Mexic, Malaezia, Nicaragua, Kuwait, Oman, Somalia, Sudan, Republica Centraficana, Zimbabwe, Botswana etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *