Cei care au votat prin corespondenţă pot verifica online dacă plicul lor a ajuns în timp util în ţară

0 Shares

Românii care au votat prin corespondenţă pot verifica pe site-ul votstrainatate.ro dacă plicurile lor au ajuns în timp util în România, informează Autoritatea Electorală Permanentă.

”Această nouă funcţionalitate creată pe site-ul votstrainatate.ro oferă posibilitatea persoanelor care s-au înregistrat pentru votul prin corespodenţă şi ale căror cereri au fost aprobate să verifice statusul primirii plicului de către una dintre secţiile din România din cadrul Biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate sau de către o ambasadă/misiune diplomatică”, a anunţat ieri seară AEP.

Cei care constată ca plicurile lor au ajuns în ţară şi au fost validate, nu mai pot merge sa îşi exprime votul în secţiile de votare. Cei care nu au votat prin corespondenţă pot găsi cea mai apropiată secţie de votare din strainătate cu ajutorul hărţii interactive a secţiilor de votare din străinătate.

Termenul limită la care trebuiau să ajungă plicurile pentru ca voturile să fie validate este 7 noiembrie.

Potrivit AEP, pentru votul prin corespondenţă s-au înscris peste 41.000 de români din străinătate însă dintre aceştia doar aproximativ 25.000 au trimis plicurile, iar voturile lor au fost validate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *