Cele mai bune sfaturi pentru alegerea apartamentului perfect

0 Shares

Te gandesti serios la achizitia unui apartament?

Te intereseaza vanzari de apartamente in Ploiesti?

Indiferent de locatie, investitia intr-un apartament reprezinta un pas mare, care trebuie facut cu grija si calculat, in special daca implica un credit ipotecar pe mai multi ani. Asadar, incearca sa iti temperezi entuziasmul si sa iei in calcul fiecare fateta a acestui proces. Daca vei face asta, in final vei fi foarte multumit(a) de alegerea facuta.

Nu stii exact cu ce sa incepi atunci cand iti doresti sa gasesti apartamentul perfect pentru tine?

Fie ca ai experienta in acest sens sau esti in cautarea primului tau apartament, sfaturile de mai jos iti vor prinde bine. Pana la urma apartamentele nu sunt achizitii ieftine si presupun, de asemenea, si alte investitii pentru confortul propriu.

1. Cunoaste-ti bugetul

Bugetul sau partea financiara a acestui proces este, de obicei, cea care ne influenteaza cel mai mult alegerile. Exista cazuri in care apartamentul dorit este peste putinta noastra financiara sau acesta se incadreaza in buget, dar nu bifeaza toate dorintele. De aceea trebuie sa stii cat poti cheltui si sa fii foarte atent la piata imobiliara.

Daca doresti sa imprumuti o parte din bani din banca, este recomandat sa faci o simulare de credit ca prim pas. Este bine sa stii ce suma ai avea la dispozitie, ca sa stii la ce tipuri de apartamente te opresti.

Apoi, daca este posibil, ar fi ideal sa nu chetuiesti intreaga suma pe care o ai la indemana. Mai mult ca sigur vei dori sa faci mici renovari, pentru a te simti ca acasa in noua locuinta. Sunt mai rare cazurile in care apartamentul este pus la punct perfect iar noii proprietari nu simt nevoia sa adauge ceva.

2. Studiaza bine oferta locala

Gandeste-te ca un apartament, odata cumparat, va ramane cu tine pentru ani buni. De aceea nu este bine sa te grabesti, ci sa iti acorzi timp sa cercetezi in detaliu piata si sa vizitezi mai multe apartamente.

Fa o lista cu apartamentele care crezi ca s-ar potrivi si programeaza o data la care le poti vizita, fie cu proprietarii, fie cu agentia care se ocupa de vanzare. Vei fii surprins(a) sa vezi ca un apartament poate sa difere de cum apare in poze, deoarece modul de fotografiere si calitatea pozelor nu sunt tocmai ideale in multe cazuri.

Apoi, cand vizitezi un apartament, intereseaza-te si de zona in care se afla. Ce fel de facilitati ai in zona? Exista magazine alimentare, farmacii, scoli sau gradinite daca e cazul? Dar locuri de parcare?

Este indicat sa culegi cat mai multe informatii atat despre apartament cat si despre zona dimprejur pentru ca in final pot cantari mult in luarea deciziei.

3. Detaliaza o lista cu caracteristici dorite pentru viitorul apartament

Cum ti-ai dori sa fie dispunerea camerelor in apartament? Ti-ar place sa ai balcon sau terasa? Daca da, sa fie ele inchise sau deschise? Dar finisajele existente cum sa fie? Preferi sa iei un apartament ce poate fi renovat complet sau cauti ceva la cheie, in care te poti muta rapid?

Totul depinde de bugetul disponibil, dorintele pe care le ai si timpul pe care esti dispus sa il investesti, sau nu, in amenajarea noii locuinte.

Ca sfat, incearca sa fii atent(a) la micile detalii care pot indica anumite probleme.

Uita-te dupa urme de mucegai si igrasie, crapaturi sau fisuri in pereti si tavan, si podele incovoiate. Toate aceste aspecte pot trada probleme destul de grave, cum ar fi infiltratii in pereti sau podea, instalatii sanitare precare, izolatie termica cu probleme a blocului sau absenta ei. Atunci cand iei un apartament cu probleme trebuie sa fii pregatit(a) financiar sa faci si eventualele reparatii necesare.

Pentru a-ti usura munca de cautare a apartamentului perfect, incepe prin a te uita peste anunturi vanzari apartamente in Ploiesti pe paginile unei agentii imobiliare de incredere. Astfel vei avea o lista generoasa de apartamente intr-un singur loc, toate cu imagini si detalii de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *