Ce poţi vizita în Tbilisi. Cele mai importante obiective turistice din capitala Georgiei

0 Shares

Tbilisi este minunata capitală a Georgiei, un oraș superb în care te vei simți în largul tău și nu vei avea deloc timp pentru a te plictisi.

Este în același timp o destinație turistică excepțională care posedă farmecul unui oraș din Europa, cu câteva influențe orientale.

Georgia în sine este una dintre capitalele istorice ale umanităţii. A fost construită și reconstruită de peste 12 ori. Și totuși, străduțele pavate ale celui mai important oraş al său încă sunt acolo, la fel de minunate ca în trecut.

Turiștii pot vagabonda pe micile alei care se întind de-a lungul superbelor balcoane și pe străduțele care șerpuiesc pe lângă vechile biserici și micile magazine care dau sentimentul de a călători înapoi în trecut.

Tbilisi este un oraș foarte bogat în istorie, dar și în cultură. Fă-ți timp pentru a descoperi vechile monumente, pentru a descoperi tradițiile georgiene și pentru a profita de cei mai frumoși munți pe post de fundal.

Cele mai importante obiective turistice din Tbilisi

Centrul istoric al orașului are foarte multe de oferit. Biserici, situri istorice, bai, muzee, o frumoasă fortăreață, străduțe pavate și curți foarte mici și drăguțe care sunt cel mai bine puse în valoare de balcoane din lemn.

Fortăreața Narikala

Poate să fie primul lucru pe care îl faci când ajungi aici. Poți urca sus, la fortăreața Narikala pentru a te bucura de cea mai frumoasă priveliște panoramică asupra orașului. Este locul ideal unde poți admira cea mai frumoasă priveliște și unde poți face poze cu adevărat superbe.

Fortăreața Narikala acoperă o parte din oraș încă din secolul 4. Este de o frumusețe absolut remarcabilă.

Biserica Sfântul Nicolae

Pe lângă cea mai frumoasă belvedere, poți descoperi și mănăstirea ce datează din secolul IV și faimoasa biserică Sfântul Nicolae, emblema orașului.

Trebuie să mergi să vezi și imensa statuie care domină orașul, protectoarea orașului și a populației sale.

Catedrala Sfintei Treimi

Chiar dacă datează doar din 2004, este un adevărat simbol al orașului.

Are 69 de metri înălțime și este vizibilă de departe. Este una din cel mai frumoase biserici din oraș.

Este o magnifică biserică ortodoxă, ridicată pe colina Ellie, care primește aproape toți creștinii din Georgia. Te va captiva și pe tine prin frumusețea sa și prin arhitectura sa.

Catedrala Sioni

Este o catedrală a cărui nume provine de la muntele Sfântul Sion din Ierusalim.

De asemenea, este una din cele mai importante catedrale de aici și unul din cele mai sacre locuri din țară, deoarece catedrala adăpostește una din cele mai mari relicve ale bisericii georgiene, Crucea Sfintei Nino, o tânără care a convertit Georgia la creștinism la începutul secolului IV.

Biserica Anchiskhati

Biserica Anchiskhati este cel mai vechi loc de cult de aici. Bazilica are un nume care provine de la o icoană inestimabilă a Salvatorului din secolul VI, care este actualmente expusă printre Comorile Muzeului de Arte Frumoase.

Muzeul Etnografic în aer liber este prezentat cu căsuțe din diferite regiuni ale Georgiei și oferă posibilitatea de a călători în întreaga Georgie în doar 2 ore. Interiorul fiecărei căsuțe este decorat tipic pentru fiecare regiune. Sunt căsuțe de lemn care au fost demontate de la locul lor de origine și care au fost reconstruite în acest muzeu- parc.

Mănăstirea Djvari

Este o mănăstire ortodoxă din secolul 4 care se află în vârful unui munte stâncos în mijlocul naturii. Această mănăstire cu o arhitectură georgiană este fortificată de pereți din piatră. Foarte puțin utilizată în timpul dominației ruse, este restaurată atunci când Georgia devine independentă. Este înscrisă din 1994 în Patrimoniul Unesco, la fel ca și monumentele Mtskheta.

Bulevardul Roustaveli

Este un bulevard mare din Tibilissi de descoperit dacă nu știi ce să faci aici. Este o arteră de 1,5 km, mărginită de monumente. Aici vei găsi muzeul național georgian, opera din Tibilissi, vechiul parlament al Georgiei, teatrul național Roustaveli sau Academia de Științe.

Grădina Botanică

Este un loc foarte special, aflat în centrul orașului. Frumuseteța sa atrage o mulțime de vizitatori. Cu siguranță că vei fi și tu surprins de frumusețea acestui minunat spațiu verde. Grădinile sunt imense și bine întreținute și vei găsi aici și arbori vechi de mai multe secole. Te poți plimba de-a lungul acestui cadru natural și vei simți magnificul parfum al florilor. Poți coborî de-a lungul râului pentru a descoperi două cascade senzaționale care sunt incluse în parc și care sunt pur și simplu senzaționale.

Lacul Țestoasei

Numit și kus tabs, lacul Țestoasei este o rezervație de apă originală care atrage atât locuitorii, cât și vizitatorii. Se numește așa deoarece numeroase țestoase se aflau aici pe vremuri, în apele sale. Bazinul care se hrănește cu apa din pâraie de munte este transparent.

Muntele Mtatsmminda

Se poate urca aici în taxi sau în funicular.

Dar se poate și pe jos, pe o potecă pentru a profita de o magnifică priveliște asupra orașului.

Alte obiective turistice din Tbilisi

Trebuie neapărat să descoperi orașul și mergând pe jos.

Capitala este un minunat oraș al contrastelor și al culorilor care oferă o arhitectură memorabilă, de observat încet și cu răbdare. Orașul este unul unic în lume și extraordinar datorită amestecului de clădiri prezente aici. Avem monumente din piatră medievală, mari construcții sovietice, dar și clădiri ultra- moderne. Vei găsi astfel aici și fermecătoare căsuțe care rezistă de secole, biserici de la primele civilizații și tipic georgiene precum Biserica Metekhi, dar și clădiri contemporane, precum Podul păcii sau teatrul care ne duc cu gândul la arhitectura îndrăzneață din Asia.

Arhitectura sa nu se poate defini deci. În doar câteva minute poți trece de la Biserica Ortodoxă Sameba, cu arhitectura sa clasică, la designul futurist al Podului Păcii.

Cu siguranță că te vei opri și în fața țevilor din sticlă și din metal al noului teatru înainte de a lua cu asalt drumul care duce înspre statuia Kartlis Deda. Iar dacă vrei să îți revii, te poți duce la termele din oraș.

Ce mai poţi face îm Tbilisi pentru a avea o vacanţă de vis

Savurează specialitățile locale. Să mergi într-o țară străină înseamnă și să te impregnezi de cultura sa. Deci trebuie neapărat să savurezi și specialitățile locale ale capitalei. Alege salate de vinete, ardei și maioneză, kakliani badrijani, un fel de mâncare tot cu vinete sau spuma de nuci.

Tbilisi este un oraș de o frumusețe spectaculoasă. Se deschide pe cele două maluri ale fluviului Koura și are magnifici munți pe cele trei laturi ale sale. Este un oraș eclectic, cu influențe perse, bizantine, otomane, sovietice și italiene, dar și foarte cosmopolit care atrage o mulțime de vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *