CNAS! Calitatea de asigurat se pastreaza pana la termenul de depunere a declaratiei unice

0 Shares

Dupa ordonanta de urgenta data ieri de Guvern cu privire la declaratia unica ce trebuie depusa la ANAF de persoanele care realizeaza venituri din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, agricultura, silvicultura, piscicultura, asocieri cu persoane juridice, investitii si alte surse, CNAS a venit cu o informare privind calitatea de asigurat a acestor persoane.

In cazul lor, aceasta calitate se va mentine pana pe 15 iulie, data limita pana la care trebuie depusa declaratia unica.

Potrivit CNAS, calitatea de asigurat si dreptul la pachetul de servicii medicale de baza se acorda, pentru o perioadă de 12 luni, calculata de la data depunerii declaratiei unice, si inceteaza daca nu se depune o noua declaratie pana la termenul prevazut in Codul fiscal pentru perioada urmatoare.

„Persoanele care nu realizeaza venituri si nu sunt exceptate de la plata contributiei dobandesc calitatea de asigurat pentru o perioada de 12 luni, prin depunerea declaratiei unice, indiferent de data depunerii acesteia, calitate care inceteaza daca nu se depune o noua declaratie pentru perioada urmatoare”, se arata in comunicatul CNAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *