De ce nu avem contracte de dezapezire

0 Shares

Atunci cand vine iarna, avem acelasi tablou. Majoritatea primariilor din tara se trezesc ca nu au contracte de dezapezire. Pai normal, cu incalzirea asta globala e greu de anticipat cand vine sau daca vine iarna. De ce sa platesti contractantii atunci cand ei nu fac nimic!? Nici macar nu pornesc motoarele tractoarelor pentru simplu motiv ca fulgii se incapataneza sa nu vina.

Sa fie oare asta motivul pentru care primariile nu semneaza contractele  si ne trezim in situatii absurde de a vedea zeci de camioane blocate pe autostrada catre capitala, timp de trei zile!? Sunt convins ca nu e vorba despre asta. Atunci care ar fi motivul!?

Pai e unul cat se poate de simplu. Daca se fac contractele pe canicula, trebuie sa organizezi licitatie, sa obti pretul cel mai convenabil pentru administratia locala sau pentru judet. Inacceptabil! La o astfel de licitatie se pot incumeta si nepoftitii sa bata la usa. De ce sa te trezesti ca iti vine unul de la alt partid sa iti strice apele!? Nu mai bine astepti sa bata crivatul la usa si „sa fi nevoit” sa dai contractul prin atribuire directa, unor firme de casa!?

Sigura ca da! E mult mai bine! Vanezi doi iepuri dintr-o impuscatura! Eficienta maxima! Dai contractul cui vrei tu si il dai pe ce pret vrei tu. Esti multumit si tu ca iti raman niscai frimituri, e multumit si seful pe linie politica pentru ca se strang bani pentru afise electorale si pixuri pentru cetateni.

Chiar nu inteleg de ce se face tam-tam pe subiectul asta!? Pai cetateanul sufera si el doua, trei zile ca sa se poata justifica pretul piperat dat pe dezapezire. Sa nu mai vina Ion sa iti strige ca ai platit de cinci ori mai mult plugul, ca inca asa merg treburile pe la noi. I-o bagi pe aia „da’ ti-o placut brea cand ai stat cnci ori sa te duci sa iti iei trei paini de la magazinul din colt!?”. Sigur ca nu! Lasa ca stim noi ce facem! Nu iti mai baga matalica nasu’ ca s-ar putea sa ti-l prinzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *