De ce sa bei apa filtrata? Iata 6 beneficii

0 Shares

Apa filtrata se obtine prin trecerea apei printr-un strat din filtre, care este conceput pentru a reduce sau elimina anumite tipuri de contaminanti. Apa fara contaminanti are o multime de beneficii pentru sanatate, dar apa filtrata include si multe beneficii pentru mediu.

Un filtru de apa foloseste sisteme de filtrare care elimina un numar semnificativ de contaminanti, fara sa foloseasca chimicale si fara sa altereze gustul natural al apei. Cele mai cunoscute tipuri de filtre folosesc carbune activ obtinut din coaja de cocos, sfere ceramice sau osmoza inversa pentru eliminarea contaminantilor.

Consumul de apa filtrata, in detrimentul apei imbuteliate, este mai sanatos, ieftin si prietenos cu mediul. Iar in articolul de astazi am sa iti spun de ce.

Beneficiul 1: Apa filtrata te scapa de contaminanti

Un filtru de apa de baza elimina sedimente, clorul, metale grele si alte componente organice. Mai mult, sistemele de filtrare care folosesc carbune activ au un impact pozitiv si asupra gustului si al mirosului.

Filtrele mai avansate ajuta si la eliminarea bacteriilor, toxinelor, hormonilor, pesticidelor, solventilor industriali, fluorului etc.

Beneficiul 2: Apa filtrata este mai sanatoasa

Chiar daca apa de la robinet este potabila si nu toti contaminantii sunt periculosi, expunerea pe termen lung la acestia poate avea un impact negativ asupra sanatatii tale.

Clorul, fluorul, metalele grele, virusii sunt doar cateva exemple de contaminanti pe care tu ii ingerezi zilnic.

Beneficiul 3: Apa filtrata este eco-friendly

Cu cat cererea pentru apa imbuteliata scade, cu atat o sa scada si utilizarea plasticului.

Poluarea cu plastic ramane una dintre cele mai spinoase probleme la nivel mondial. Asadar, utilizarea unor filtre de apa reduce in mod considerabil aceasta problema.

Beneficiul 4: Apa filtrata este comod de consumat

Chiar daca apa imbuteliata este simplu de transportat, acum ai posibilitatea sa te bucuri de o apa curata si cu un gust placut folosind si o sticla cu filtru.

Pe piata gasesti sticle cu filtru de apa care functioneaza ca un sistem de filtrare pentru acasa.

Beneficiul 5: Apa filtrata este mai ieftina

Apa imbuteliata costa. Nu am sa mentionez nume de branduri, nu e relevant.

Daca comparam pretul apei imbuteliate care include costurile de productie, transport si distributie, marketingul folosit pentru promovarea produsului etc., vei vedea ca sistemele pentru filtrarea apei sunt mult mai ieftine.

Beneficiul 6: Tu controlezi procesul de filtrare

Dupa cum spuneam, pe piata exista o multime de tipuri de filtre pentru apa care pot raspunde unui numar mare de nevoi si exigente.

De exemplu, daca singura problema pe care o intampini este continutul de clor din apa, poti alege un filtru mai simplu care sa se ocupe fix de aceasta problema. Sau, sa zicem ca iti doresti apa alcalina, vei putea alege un astfel de produs. Iar lista poate continua.

Acum ca ai aflat ceva mai multe despre ce presupune un filtru de apa si care sunt beneficiile pe care ti le poate oferi, poate ca esti mai hotarat sa incerci si tu un astfel de sistem.

Pe site-ul celor de la BeWater gasesti o gama interesanta de sisteme de filtrare a apei de la simple pana la complexe, la preturi avantajoase si cu maximum de beneficii pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *