Elena Udrea şi Ioana Băsescu au fost condamnate la închisoare în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009

0 Shares

Curtea de Apel Bucureşti le-a condamnat astăzi la închisoare pe Elena Udrea şi Ioana Băsescu în dosarul finanţării alegerilor prezidenţiale din 2009, câştigate de Traian Băsescu.

Elena Băsescu a fost condamnată la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la 5 ani.

Dan Andronic, implicat în acest dosar, a fost achitat. El a fost acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Alături de Elena Udrea şi Ioana Băsescu, în acest dosar au mai fost condamnaţi Victor Tarhon (fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea), Gheorghe Nastasia (fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului) şi Ioan Silviu Wagner (director general al Oil Terminal).

Primul a primit 4 ani de închisoare pentru luare de mită, al doilea a primit 6 ani de închisoare, iar cel din urmă a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de delapidare.

Ioana Băsescu şi Ioan Silviu Wagner trebuie să achite suma de 119.000 lei către SC Oil Terminal.

Instanţa a decis să fie confiscate de la Elena Udrea sumele de 691.029,63 lei şi 918.864 lei ce au făcut obiectul luării de mită, precum şi suma de 305.118 lei. De asemenea, menţine măsura asigurătorie instituită asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea acesteia.

Elena Udrea si Ioana Băsescu au fost trimise în judecată, în acest dosar, de către DNA în mai 2017. Direcţia Naţională Anticorupţie era condusa in perioada respectiva de Laura Codruţa Kovesi.

Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *