Dodon a fost suspendat din functia de presedinte al Moldovei. Parlamentul a fost dizolvat

0 Shares

Curtea Constitutionala din Republica Moldova a decis astazi suspendarea temporara a lui Igor Dodon din functia de presedinte al tarii dupa ce a refuzat dizvolvarea Parlamentului. Recent, functia de premier al tarii a fost preluata de Maia Sandu.

O importanta manifestatie impotriva lui Dodon a avut loc astazi in Chisinau. Mitingul a fost organizat de Partidul Democrat in Piata Mare a Adunarii Nationale.

Criza politica din Republica Moldova a luat nastere dupa ce in presa au aparut cateva inregistrari in care se vorbea despre federalizarea tarii si despre primirea unor finantari din partea Rusiei.

Igor Dodon s-a aparat si a spus ca declaratiile din inregistrari ar fi fost scoase din context.

„Toate aceste elemente, unele dintre ele, unele dintre ele sunt rupte din context, sunt montari. In ceea ce tine de federalizare, nu poate avea loc federalizarea Republlicii Moldova, aici sa fie foarte clar. Nu va accepta nimeni un plan de federalizare pentru Republica Moldova. Din Occident, nimeni nu va accepta in aceste conditii. Cuvantul federalizare a fost spus de domnul Plahotniuc lui Kozak la mine in birou marti. Toti care ma cunosc, care au de-a face cu Dodon stiu ca eu nu umblu cu filmari. Discutii au avut loc, evident ca au avut loc. Am discutat cu toti. Eu mi-am pus ca scop sa gasesc o solutie ca sa iesim din situatia aceasta. Ce tine de federalizare este propunerea liderului democrat catre rusi, lucru confirmat de domnul Kozak intr-un interviu. Ceea ce tine de bani este rupt din context. Niciun partid nu poate fi finantat din exterior”, s-a aparat Dodon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *