MAE. Cei care ajung din România în Belgia sunt obligaţi să intre în autoizolare

0 Shares

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, România a fost trecută de autorităţile belgiene în zona roşie.

Ca atare, toţi care ajung din România în Belgia sunt nevoiţi să intre în izolare. De asemenea, trebuia să facă un test PCR pentru depistarea infecţiei COVID-19.

Până acum, erau nevoiţi să intre în izolare doar o parte dintre cei sosiţi în Belgia, adică cei care veneau din anumite judeţe.

„În continuarea informaţiilor referitoare la condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile belgiene au revizuit condiţiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România. Conform noilor măsuri, începând cu data de 26 august a.c., întreg teritoriul României a fost încadrat în zona roşie. Astfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din orice regiune a României trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, după sosirea în această ţară”, a transmis, miercuri seară, MAE.

Testul trebuie efectuat de autorităţile belgiene, la sosirea în Belgia. Ca atare, românii care ajung în Belgia din România sunt rugaţi să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune ulterior testarea.

MAE reaminteşte că începând din 1 august toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze în 48 de ore anterior sosirii formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *