MAE. Toţi românii care lucrează la ferma din Bornheim, Germania, şi-au primit drepturile salariale

0 Shares

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, românii care lucrează la ferma din Bornheim, Germania, şi-au primit drepturile salariale cuvenite.

Este vorba de ferma la care mai mulţi românii au reclamat recent că nu și-au primit salariile, protestând din acest motiv.

În comunicatul de presă al MAI se precizează că Ambasada României la Berlin, cât şi Consulatul General al României la Bonn au efectuat demersuri pe lângă autorităţile federale germane pentru soluţionarea cât mai rapidă a situaţiei cetăţenilor români.

„În urma demersurilor Consulatului General al României la Bonn şi potrivit informaţiilor obţinute de către reprezentanţii oficiului consular, MAE precizează că toţi cetăţenii români care şi-au desfăşurat activitatea la ferma din Bornheim au primit drepturile salariale care li se cuveneau”, se mai arată într-un comunicat al MAE.

MAE mai spune că, în prezent, la ferma din Bornheim se află 42 de cetăţeni români, dintre care 22 au solicitat sprijin în vederea repatrierii, 15 şi-au manifestat dorinţa de a rămâne în Republica Federală Germania şi de a-şi continua activitatea la o altă întreprindere, iar alţi cinci nu au comunicat o decizie cu privire la intenţiile viitoare.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a vizitat miercuri ferma din Bornheim, unde lucrau sezonieri români, iar în urma discuţiilor, administratorul judiciar al fermei s-a angajat să le plătească lucrătorilor toate sumele restante, dar şi să acopere costurile pentru sezonierii care doresc să revină în ţară.

Reprezentanţii diplomatici au contactat Asociaţia Fermierilor Germani pentru sprijin în vederea identificării unor locuri de muncă în cadrul altor ferme pentru persoanele care doresc continuarea activităţii în domeniul agricol, fiind identificate 120 de locuri de muncă pentru persoanele în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *