Marcel Vela. Zborurile între România şi Marea Britanie ar putea fi reluate după 15 iunie

0 Shares

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a răspuns la întrebarea „când vor fi reluate zborurile între România şi Marea Britanie”, în sesiunea periodică de pe Facebook, în care răspunde întrebărilor venite de la cei care îl urmăresc.

„Se analizează posibilitatea anulării acestor suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie.  Cu ocazia analizei pentru a 3-a etapă de relaxare, din 15 iunie există această posibilitate, după analiza specialiștilor”, a fost răspunsul ministrului de Interne.

Cu alte cuvinte, singura certitudine este aceea că până pe 15 iunie nu vor fi operate zboruri regulate între Marea Britanie şi România.

Se va putea zbura între cele două ţări doar în regim special. Cei care vor să prindă un astfel de zbor trebuie să se adreseze reprezentanţelor diplomatice.

Vela a vorbit şi despre izolarea la domiciliu a românilor care se întorc în ţară din străinătate.

„Înregistrând în frontieră un aflux mare de cetățeni, izolarea s-a impus și de la 1 iunie, dar în funcție de evoluția epidemiologică la nivelul întregii țări, se poate lua oricând o asemnea decizie cu privire la nemeniținerea sau menținerea doar parțială a izolării la domiciliu”, a spus Marcel Vela.

În momentul de faţă, România se află în stare de alertă. Starea de alertă a fost declarată până pe 15 iunie 2020. Rămâne de văzut dacă va fi sau nu prelungită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *