Parlamentul a decis ca toate propririle să fie blocate până pe 1 septembrie

0 Shares

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat săptămâna aceasta ca suspendarea măsurilor de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele civile și comerciale să fie extinsă până la data de 1 septembrie 2020.

Săptămâna trecută, Guvernul a decis să extindă de la 15 iunie la 25 iunie termenul până la care ANAF nu demarează proceduri de executare silită.

Practic, Parlamentul a decis extinderea acestui termen până în toamnă. Pentru ca proiectul de lege să producă efecte mai trebuie promulgat de Presedintele României şi publicat în Monitorul Oficial.

Doar un deputat s-a abţinut, iar alţi 300 au votat pentru.

”Se suspendă măsurile de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele civile și comerciale declanșate după instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Nu se declanșează măsuri de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele comerciale și civile pe toată perioada stării de urgență, a stării de alertă, până la data de 1 septembrie 2020. Măsurile dispuse anterior nu se aplică în cazul executărilor silite privind creanțele civile sau comerciale ce au drept titlu hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală pentru soluționarea laturii civile a cauzei. Măsurile de suspendare a executării silite a sumelor urmăribile sau disponibilităților bănești se aplică de drept de către organele de executare și instituțiile bancare sau terți popriți, fără nicio altă formalitate”, este textul amendametului votat de parlamentari.

Ce mai trebuie reţinut din acest amendament este faptul că vor putea fi efectuate executarile silite înainte de 1 septembrie dacă acestea sunt stabilite prin hotărâri judecătoreşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *