Ministerul Sanatatii a anuntat data la care crede ca Institutul Cantacuzino va produce vaccinuri

0 Shares

Cristian Grasu, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, a avansat o data la care spune ca Institutul Cantacuzino va putea produce vaccinuri. Acesta a spus ca Institutul va putea produce vaccinuri peste cel putin doi ani.

Primul vaccin produs va fi BCG-ul, antituberculoza, urmand apoi sa fie produs si vaccinul antigripal. Pana la finalul anului se va deschide o linie de fiolaj.

„In momentul de fata nu s-au stabilit datele exacte pentru inceperea productiei de vaccinuri. Se ia in calcul, pentru productia de BCG, o durata minima de cel putin doi ani, iar in ceea ce priveste reluarea productiei de vaccin antigripal, acesta va fi ceva mai lunga. Practic, noi, acum, punem bazele planului de relansare acestor productii, cel putin pe aceste două directii, urmand ca pe masura ce inaintam sa venim cu informatii mai precise”, a spus Grasu.

Motivele pentru care se intarzie inceperea productiei de vaccin ar fi acelea ca Institutul Cantacuzino nu a mai produs de mult, trebuind astfel inlocuite anumite linii de productie, si este nevoie de acest timp pentru a trece printr-o serie de proceduri si avize pentru ca vaccinurile produse sa fie sigure pentru populatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *