Parerea mea despre castigatorii premiilor Oscar 2016

0 Shares

Aseara au fost decernate premiile Oscar iar Leonardo Di Caprio a primit in sfarsit trofeul pentru cel mai bun actor in rol principal insa filmul in care a jucat nu a fost desemnat cel mai bun. Nu pot sa imi dau seama daca chiar merita trofeul acum insa au fost ani in care merita, clar, si nu l-a primit.

The Revenant, filmul in care a jucat Di Caprio nu a primit trofeul pentru cel mai bun film, care i-a revenit in cele din urma peliculei Spotlight. Consider ca nu e nici o surpriza. Nu as fi fost surprins nici daca Rom ar fi castigat.

Sincer, singura surpriza de la aceasta editie este numarul mare de trofee castigate de Mad Max: Fury Road, care a luat nu mai putin de 6 premii la categoriile tehnice. Nici un alt film nu a plecat acasa cu mai mult de doua, trei premii, anul acesta.

Cea mai buna actrita in rol principal a fost desemnata Brie Larson si sunt de acord cu Academia Americana de Film. Doar Jennifer Lawrence putea sa mai ia acest premiu dintre nominalizati. Cate Blanchett este o actrita mare insa filmul in care a jucat nu a pus-o deloc in valoare. Soirse Ronan a jucat bine insa parca i-a lipsit ceva. Personajul ei nu a transmis prea multa “drama” precum cel interpretat de Brie Larson.

Premiile pentru rolurile secundare le-au revenit lui Alicia Vikander si Mark Rylance. Ambii cred ca au meritat premiile. Mark a interpretat rolul spionului soviectic capturat de CIA in Bridge of Spies. Cred ca doar Tom Hardy putea sa ii fure trofeul anul acesta, avand avantajul de a fi jucat si in Mad Max, chiar daca a fost nominalizat pentru rolul din The Revenant.

Alicia Vikander a avut o competitie mai puternica decat ceilalti insa a jucat atat de bine incat nimeni nu ii poate contesta premiul desi, daca ar fi castigat Rachel McAdams nu cred ca se supara nimeni.

Alexandro Gonzales Innaritu a facut-o din nou. Dupa ce anul trecut a castigat premiul pentru cel mai bun regizor cu Birdman, anul acesta a castigat din nou premiul insa pentru The Revenant.

Cel mai bun scenariu adaptat a fost cel al filmului The Big Short iar cel mai bun scenariu original a fost cel al filmului Spotlight. Cea mai buna animatie a fost desemnata Inside Out iar cel mai bun film strain a fost numit Son of Saull.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *