V-ati cumpara o discheta de 128 de GB!?

0 Shares

Motivul pentru care dischetele au disparut de pe piata a fost memoria mica pe care acestea o stocau. Practic, nu puteai pune pe ele muzica sau filme. De jocuri nu prea se pune problema. Eventual nu puteai stoca decat un joculet dintr-ala mic de tot, de genul Mario.

CD-urile au dat peste cap industria dischetelor oferind memorie de zeci de ori mai mare. Au aparut apoi DVD-urile care brusc au dus discutia de la cativa megabiti la cativa gigabiti. Dar si acestia par a intra in impas odata cu aparitia stick-urilor USB.

Intrebarea e: daca ar exista o discheta de cateva sute de GB ati cumpara-o!? Intrebarea nu e pusa de dragul de a o pune. Dr. Moddstine a reusit sa creeze o discheta de 128 de GB.

Raspunsul e putin cam greu de dat. Cu siguranta sunt foarte multi nostalgici. Cu siguranta ar fi mult mai utila decat cd-ul pentru ca e mai mica si se zgarie mai greu. Doar USB-ul pare ai ii lua fata detasat.

Problema insa nu se pune asa. Sa zicem ca ne-am dori o astfel de discheta. Ce sa facem cu ea!? Evident ca daca avem un laptop sau PC mai nou ne va fi inutila. Eventual am putea sa o folosim pe un calculator de acum 10 ani pentru ca atunci inca mai existau dischete pe piata chiar daca declinul lor incepuse.

Eu, de exemplu, pe PC mai am inca Floppy Disk insa habar nu am daca mai functioneaza. Se mai aprinde din cand in cand cate un beculet insa asta nu reprezinta o garantie ca functioneaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *