Persoanele care ajung în Irlanda trebuie să prezinte un test PCR negativ pentru COVID şi să îşi limiteze deplasările timp de 14 zile

0 Shares

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, începând de astăzi, 16 ianuarie 2021, toate persoanele care ajung în Irlanda trebuie să prezinte un test PCR negativ pentru COVID şi să îşi limiteze deplasările timp de 14 zile.

Testul trebuie făcut cu cel mult 72 de ore înainte.

De asemenea, trebuie completat un formular de localizare, iar deplasările trebuie limitate timp de 14 zile de la intrarea în ţară.

Limitarea deplasărilor poate fi suspendată mai devreme de 14 zile dacă persoana în cauză prezintă un nou test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat începând cu cea de-a cincea zi.

Persoanele care sosesc din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Africa de Sud trebuie să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile după sosire, fără posibilitatea suspendării măsurii înaintea împlinirii termenului de 14 zile.

Formularul de localizare poate fi găsit aici.

Testul trebuie prezentat atât înainte de îmbarcare pe cale aeriană şi maritimă, cât şi la sosirea pe aeroportul din Dublin.

„Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 următoarele categorii de persoane: persoanele care călătoresc din Irlanda de Nord, lucrătorii din transportul internaţional, inclusiv transportatorii, echipajele aeronavelor şi navelor maritime, copiii cu vârsta sub 6 ani, precum şi persoanele aflate în tranzit către un alt stat, cu condiţia de a nu părăsi zona de tranzit aeroportuar”, precizează MAE.

Cei care nu respectă obligaţia privind restricţionarea deplasărilor pentru 14 zile comit o infracţiune care se pedepseşte cu amendă de 2.500 euro sau închisoare până la 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *