Şapte filme reprezentative pentru Emma Stone

Emma Stone s-a născut pe 6 noiembrie 1988 în Scottsdale, Arizona.

0 Shares

Pelicula Cruella va apărea în cinematografele din România săptămâna aceasta şi se anunţă a fi un succes.

Emma Stone interpretează rolul principal, jucând-o pe Cruella de Vil, unul dintre cele mai malefice personaje ale copilăriei fiecăruia dintre noi.

Pentru că ne aşteptăm la o interpretare remarcabilă, PRO Agora a decis să facă o listă cu cele mai reprezentative filme în care Emma Stone a avut roluri memorabile.

Nu e un top şi nu e o listă cu cele mai bune filme în care a jucat aceasta însă cu fiecare dintre ele, Emma a rămas în memoria noastră.

La La Land

Am început cu acest film deoarece i-a adus primul Oscar din carieră pentru rolul principal. A mai avut două nominalizări la Oscar pentru rolurile secundare din Birdman şi The Favourite.

La La Land e un musical care a adunat nu mai puţin de 6 premii Oscar.

Al doilea personaj principal este jucat de Ryan Gosling.

Mia şi Sebastian sunt doi tineri aspiranţi care ajung în Los Angeles ca să cunoască succesul. Ajungă să se îndrăgostească unul de celălalt şi să trăiască o poveste de dragoste cu multe obstacole.

An: 2016 Regie: Damien Chazelle Cu: Emma Stone, Ryan Gosling, J.K. Simons Gen: musical, dramă, romantic

Battle of the Sexes (2017)

Este un film inspirat din povestea naşterii circuitului WTA. Ca atare este vorba despre un film despre sport, mai exact despre tenis.

Battle of the Sexes este şi un film motivaţional, iar Emma Stone joacă unul dintre cele mai importante roluri din cariera sa, interpretând-o pe Billie Jean King, una dintre cele mai puternice voci feministe din istorie.

An: 2017 Regie: Jonathan Dayton, Valerie Faris Cu: Emma Stone, Steve Carell Gen: biografic, dramă, sport

Crazy, Stupid Love (2011)

Crazy, Stupid, Love este un alt film în care Emma Stone e în acceaşi distribuţie cu Ryan Gosling. Filmul e o comedie romantică destul de reuşită, iar în ea apare şi Steve Carell, actor cu care a jucat şi în Battle of the Sexes.

Filmul va putea fi văzut pe Netflix însă pentru scurt timp deoarece reţeua intenţionează să îl scoată din lista sa de titluri pe 30 iunie, cel puţin în SUA. Sperăm ca în România să mai fie disponibil o perioadă.

An: 2011 Regie: Glenn Ficarra, John Requa Cu: Emma Stone, Ryan Gosling, Steve Carell Gen: comedie, romantic

The Amazing Spider-Man

Emma Stone nu este doar o actriţă care ştie să joace spectaculos în drame şi comedii. E la fel de minunată şi în filmele de acţiune cu super eroi.

Uimitorul Om-Paianjen/The Amazing Spider Man este doar un exemplu în acest sens. În film joacă rolul lui Gwen.

An: 2012 Regie: Marc Webb Cu: Emma Stone Gen: actiune, aventuri, fantastic

The Favourite

Pentru acest film Emma Stone a fost nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Filmul a câştigat un Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal datorită interpretării Olivie Colman.

Acţiunea filmului are loc în Anglia, la începutul secolului al XVIII-lea, într-o perioadă în care englezii erau în plin război cu francezii.

An: 2018 Regie: Yorgos Lanthimos Cu: Emma Stone, Olivia Colman, Rachel Weisz Gen: comedie, biografie, dramă

Birdman

Filmul a câştigat 4 Oscaruri şi a fost nominalizat la alte 4 categorii.

Emma Stone nu a obţinut nici o nominalizare la Oscar pentru acest film însă a câştigat premiul BAFTA pentru rol secundar.

Recenzia filmului Birdman o puteţi citi pe site.

An: 2014 Regie: Alejandro Gonzalez Inarritu Cu: Edward Norton, Michael Keaton, Naomi Wats, Emma Stone Gen: comedie, dramă

The Help

The Help este un alt film de Oscar în care a jucat Emma Stone. Pelicula a câştigat Oscarul pentru rolul secundar jucat de Octavia Spencer.

Filmul dezbate un subiect aprins pentru Statele Unite ale Americii – discriminarea rasială.

An: 2011 Regie: Tate Taylor Cu: Emma Stone, Octavia Spencer, Jessica Chastain Gen: dramă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *