Statele Unite ale Americii s-au retras din UNESCO

0 Shares

SUA a anuntat astazi ca a luat decizia de a se retrage din UNESCO dar doreste insa sa ramana cu statutul de „observator”.

Purtatoarea de cuvant a Departamentului american de Stat, Heather Nauert, a precizat intr-un comunicat faptul ca directoarea generala a UNESCO a fost notificata oficial cu privire la aceasta decizie, ce va deveni efectiva pe data de 31 decembrie.

Decizia pare sa fie una politica, ca un manifest fata de acceptarea Palestinei in Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO). SUA a luat decizia sa isi suspende contributia financiara la organizatie inca din 2011, tocmai din acest motiv.

In comunicatul de astazi Departamentul de Stat al SUA a motivat decizia de a se retrage din calitatea de membru cu drepturi depline din UNESCO prin faptul ca organizatia are nevoie de o reforma fundamentala. De asemenea, SUA a atras faptul ca in interiorul organizatiei se manifesta foarte des pozitii impotriva Israelului.

UNESCO a fost fondata in 16 noiembrie 1945 si are sediul in Paris, plus alte peste 70 de suboficii pe intreaga planeta. Statele Unite ale Americii este unul dintre cele 20 tari fondatoare. Romania a devenit membra UNESCO in 27 iulie 1956.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *