SUA a autorizat în regim de urgenţă folosirea Remdesivir pentru tratarea coronavirusului

0 Shares

Cercetătorii caută non-stop soluţii pentru tratarea sau prevenirea infecţiilor cu Covid-19, fie că vorbim de un vaccin sau de un medicament.

Cele mai mari speranţe se pun momentan în Ramdesevir, un antiviral dezvoltat la bază pentru a trata bolnavii de Ebola. Acesta ar scurta cu patru zile perioada de recuperare a celor infectaţi cu coronavirus – de la 15 a 11 zile – potrivit unor studii.

Ca atare, Statele Unite ale Americii a luat decizia de a autoriza în regim de urgenţă folosirea acestuia pentru tratarea pacienţilor cu simptome grave din cauza infectării cu noul coronavirus.

Agenţia americană pentru securitatea alimentelor şi medicamentelor (FDA) a dat o autorizaţie care permite ca antiviralul să fie folosit în spitale, pentru bolnavii în stare gravă şi va fi distribuit cu prioritate în spitalele din oraşele cele mai afectate de pandemie.

Experţii susţin însă că acest medicament, produs de compania Gilead, nu ar trebui să fie văzut ca un „glonţ magic” împotriva coronavirusului. El ajută, dar nu este un garant al vindecării de Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *