Turiştii pot veni în Spania din iulie, fără a fi necesară plasarea lor în carantină

0 Shares

Spania a anunţat că turiştii străini pot veni în ţară începând din iulie, fără a mai fi nevoie de plasarea lor în carantină.

”Ce a fost mai rău a trecut. În iulie vom deschide treptat Spania pentru turiştii străini, vom ridica măsura carantinei, vom asigura standarde înalte de siguranţă. Abia aşteptăm să vă primim”, a scris ministrul de Externe Arancha Gonzalez Laya pe Twitter.

Turismul este unul dintre sectoarele economice cele mai afectate din Spania, una dintre cele mai vizitate ţări de pe glob. Aceasta atrage 80 de milioane de vizitatori pe an. Turismul reprezintă peste 12% din PIB. Din acest motiv sezonul de vară este esenţial pentru a atenuarea recesiunii în ţara iberică.

Barurile şi restaurantele din Madrid şi Barcelona au putut să îşi redeschidă terasele la jumătate de capacitate, începând de luni. Multe dintre acestea au rămas închise. Unii dintre proprietari au ajuns la concluzia că nu e profitabil să deschidă doar pentru câţiva oameni.

Spania este şi una dintre ţările cele mai afectate din cauza pandemiei de coronavirus.

Ministerul Sănătăţii a revizuit în scădere bilanţul deceselor provocate de coronavirus cu aproape 2.000, la 26.834, după verificarea datelor publicate de regiuni. Numărul total al cazurilor a fost revizuit în scădere, la 235.400.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *