Belgia ridică treptat restricţiile impuse de pandemia de Covid-19, începând din 11 mai 2020

0 Shares

Belgia a raportat până în prezent, 25 mai 2020, peste 44.000 de cazuri de infectări cu Covid-19 şi aproximativ 6.700 de decese provocate de aceste infectări.

Peste 10.000 de persoane infectate cu noul coronavirus au scăpat deja de această infecţie, astfel că numărul activ de persoane infectate cu Covid-19 în Belgia, este în prezent de aproximativ 27.500 de persoane.

Belgienii au cea mai ridicată rată a deceselor pe cap de locuitor dintre ţările europene, dacă raportăm cei 6.700 de morţi la o populaţie de 11,4 milioane de locuitori, cât are Belgia. La fel ca şi în celelalte ţări europene, cele mai multe decese au avut loc în rândul persoanelor vârstnice.

Pentru a limita numărul de infectări cu Covid-19 şi decese provocate de aceste infecţii, Belgia a impus o serie de restricţii pentru populaţie, începând cu 12 martie.

Premierul Sophie Wilmès a anunţat, vineri, că începând din 11 mai aceste restricţii vor începe să fie ridicate.

Wilmes a precizat că din 4 mai toate persoanele care au peste 12 ani vor fi obligate să poarte măşti de protecţie în mijloacele de transport în comun şi în staţii, gări sau puncte de aşteptare a mijloacelor de transport în comun. În cazul în care nu şi le pot procura, este permisă înlocuirea lor cu eşarfe sau alte articole cu care se poate acoperi faţa.

Măştile vor trebui purtate şi la muncă dacă distanţele de siguranţă nu vor putea fi respectate.

Fazele ridicării treptate a restricţiilor din Belgia

Toate măsurile anunţate de premierul belgian se pot găsi pe rtbf.be.

FAZA 1A – 4 mai

Anumite activităţi de business se reiau. E vorba de cele business to business sau de la profesionist la profesionist.

Activităţile fizice în aer liber vor putea fi realizate împreună cu maxim două persoane, în afara celor cu care se locuieşte sub acelaşi acoperiş.

FAZA 1B – 11 mai

Toate magazinele se vor putea redeschide, indiferent de dimensiunile acestora. Cu toate acestea, vor fi impuse anumite reguli legate de desfăşurarea activiităţii în interiorul lor însă aceste detalii nu au fost încă definitivate.

FAZA 2 – 18 mai

Se vor redeschide şcolile însă nu se vor redeschide toţi anii şcolari simultan. Se vor putea deschide maxim trei ani şcolari în acelaşi timp, iar sălile de clasă vor avea maxim 10 elevi. Se vor păstra anumite distanţe între elevi, iar cei peste 12 ani vor purta obligatoriu măşti.

FAZA 3 – 8 iunie

Este o fază incertă. Se presupune că în această fază se va redeschide sectorul horeca. Populaţia ar putea avea din nou acces în baruri, restaurante, cafenele etc. Data de 8 iunie ar putea fi însă modificată. Punerea în aplicare a acestor relaxări la această dată va depinde foarte mult de rezultatele măsurilor de relaxare anterioare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI: În Belgia, guvernul promite măşti gratuite pentru toată lumea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *