Presa japoneză. Kim Jong-un s-ar afla în „stare vegetativă” după o operaţie nereuşită

0 Shares

Potrivit presei japoneze menţionate de Adevărul, Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, s-ar afla în „stare vegetativă” după o operaţie cardiovasculară nereuşită. Informaţia nu este comentată până acum de oficialii Coreei de Nord.

Acesta ar fi fost operat în Coreea de Nord luna aceasta de un medic chirurg neexperimentat. Nu doar lipsa de experienţă a medicului ar fi dus la această situaţie ci şi obezitatea ereditară a lui Kim Jong-un.

Ultima apariţie publică a lui Kim Jong-un ar fi fost semnalată pe 11 aprilie, când a efectuat o vizită în mediul rural. Informatia este semnalată de presa de stat nord-coreeană. Aceasta nu menţionează însă apariţia acestuia la un eveniment care marca ziua de naștere a bunicului său, Kim Il Sung, pe 15 aprilie, un important eveniment aniversar în Coreea de Nord.

Jurnaliştii japonezi scriu că pe 11 aprilie Kim şi-ar fi dus mâna la piept şi ar fi căzut la pământ. Un medic care îl însoţea la momentul respectiv a efectuat imediat manevre de resuscitare, înainte de a-l duce în grabă la un spital din apropiere pentru tratament de urgenţă.

Reuters scrie că o delegaţie de medici şi membri ai Partidului Comunist Chinez ar fi fost trimisă în Coreea de Nord pentru a îl „consilia” pe Kim Jong-un.

Informaţiile despre starea de sănătate lui Kim Jong-un sunt contradictorii. Majoritatea lor se referă la o stare de sănătate gravă. Altele menţionează de operaţie dar că starea de sănătate a liderului nord-coreean este una bună. Există, de asemenea şi informaţiile care vorbesc de o „stare vegetativă” a acestuia. Termenul este unul destul de grav pentru că este folosit pentru un pacient care este treaz, dar nu arată niciun semn de reacţie sau că este conştient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *