Mihalache. 20 de zboruri cu muncitori români sezonieri sunt aşteptate în Marea Britanie în perioada următoare

0 Shares

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a declarat ieri, în direct la Digi 24 că un număr „consistent” de muncitori sezonieri români urmează să sosească în perioada următoare în Regatul Unit.

Acesta a precizat că statul român nu are nicio implicare în organizarea acestor transporturi şi că la nivelul Ambasadei României din Londra nu s-a purtat niciodată un dialog în acest sens. De asemenea, i-a avertizat pe români să se uite foarte atent în contractele pe care le semnează.

”Am ştiinţă de faptul că începând cu această săptămână, vor exista – ştiu eu, pe surse neoficiale – 3 zboruri destul de consistente cu muncitori sezonieri, evaluările fiind că în următoarele săptămâni vom avea cel puţin vreo 20 de zboruri”, a declarat ambasadorul.

„Ceea ce le-aş recomanda, însă, cetăţenilor români sunt două lucruri: în primul rând să se uite cu foarte mare atenţie la contractele care stau la baza acestor munci sezoniere – din punct de vedere al validităţii lor, din punct de vedere al condiţiilor de transport, din punct de vedere al eventualelor condiţii de repatriere, din punct de vedere al condiţiilor de cazare; iar al doilea lucru, le recomand să nu răspundă cererii unor persoane fizice care n-au niciun fel de competenţe în a organiza acest schimb de forţă de muncă”, a mai declarat Dan Mihalache.

Trebuie însă menţionat că prin Ordonanţa Militară numărul 10, anunţată ieri de Marcel Vela şi publicată în Monitorul Oficial, se prelungeşte interdicţia zborurile spre Marea Britanie până pe 14 mai 2020. Această măsura este prevăzută în articolul 3, alineatul 2 din ordonaţă.

Vezi: Textul integral al Ordonanţei Militare numărul 10

În ordonanţă sunt prevăzute şi câteva excepţii, în articolul 3, alineatul 5, care prevede că „Măsurile … nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, servicii tehnice, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *