Primul vaccin impotriva virusului Zika ar putea aparea anul acesta

0 Shares

Stirea conform careia armata braziliana ar mobiliza pe 13 februarie un numar de 220.000 de soldati pentru a se lupta cu virusul Zika a facut inconjurul lumii iar ulerior au aparut cazuri de infectare cu acesta chiar si in Europa.

Intr-un articol precedent am vorbit putin de virusul Zika, de simptomele lui si de tratamentul disponibil. Ingrijorator e faptul ca in prezent nu exista nici un vaccin care sa il combata si asta nu pentru ca ar fi dificil de obtinut ci pentru ca nu a existat o preocupare reala a oamenilor de stiinta. Primele cazuri de infectii in lumea civilizata au aparut recent.

Vestea buna e ca se lucreaza in acest moment la vaccin iar ultima infomatie, aparuta astazi, e ca acesta va aparea pana la sfarsitul anului, dupa estimarea cercetatorilor implicati, adica un consortiu format din Universitatea Pennsylvania, Universitatea canadiana Laval, grupul farmaceutic Inovio si grupul sud-corean GeneOne Life Science.

Informatia a fost adusa in presa de reprezentantul Universitatii Laval, Gary Kobinger. Acesta spera ca testele sa inceapa a fi facute in septembrie, pentru a se vedea daca are efecte adverse. In caz contrar, acesta va fi utilizat doar in cazuri de urgenta iar apoi, cand nu va mai exista nici o amenintare reala ca acesta ar putea fi daunator, va fi distribuit la scara larga.

In paralel cu munca acestora, alti doi producatori de vaccinuri au anuntat ca fac cercetari separate, fara insa a anunta un calendar. Hawaii Biotech Inc a inceput inca din toamna sa faca acest lucru, cand exista o amenintare reala in Brazilia.

Un alt producator de vaccin, cu sediul in Boston a anuntat ca va demara un proces similar in curand, in urmatooarele zile. Este vorba de Replinkins Ltd, care va da presei primele rezultate peste doua luni, dupa ce vor face teste pe animale de laborator, cum ar fi soareci si iepuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *