Serviciile medicale paraclinice pot fi acordate oriunde în ţară, în baza biletului de trimitere

0 Shares

Începând de astăzi, 1 decembrie 2020, asiguraţii pot beneficia de analize de laborator şi investigaţii medicale paraclinice pe întreg teritoriul României.

Nu se va mai condiţiona acordarea acestor servicii doar de către furnizorii de servicii medicale paraclinice care se află în relaţie contractuală cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care se află în contract şi medicul care a emis biletul de trimitere. 

”Ca urmare, furnizorii de servicii paraclinice care au încheiate două contracte, respectiv cu casa de asigurări de sănătate în a cărei rază administrativ-teritorială îşi au sediul lucrativ, filiale sau puncte de lucru înregistrate şi autorizate şi cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti, vor rămâne în relaţie contractuală cu o singură casă de asigurări de sănătate pentru care vor opta. Va fi redusă astfel   birocraţia din sistem, prin eliminarea evidenţelor distincte şi a raportărilor lunare ale serviciilor prestate către cele două case de asigurări cu care aveau încheiate contracte”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Ce sunt investigaţiile paraclinice

Investigaţiile paraclinice sunt acele investigaţii recomandate de către medicul specialist pentru diagnosticarea şi monitorizarea unor afecţiuni.

Medicul poate decide, după caz, realizarea  investigaţiilor în regim de urgenţă sau emiterea unui bilet de trimitere  în baza căruia pacientul se va adresa unui  furnizor de servicii medicale paraclinice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *