Știai că rafting-ul vine la pachet cu beneficii pentru sănătate?

0 Shares

Atunci când ne gândim la lucrurile pe care le putem face pentru sănătatea noastră, rafting-ul nu apare pe listă deoarece puțin cunosc beneficiile pentru sănătate ale acestei activități. O sesiune de rafting pe Cheile Nerei, de exemplu, este mai mult decât distracție în aer liber.

Dacă ți-am trezit interesul asupra rafting-ului, ceva ce ar trebui să încerci neapărat în această vară, atunci citește mai departe și despre beneficiile sale pentru sănătate.

Emoția unei aventuri

Trebuie, nu-i așa, să începem cu cel mai important beneficiu pentru sănătate, și anume emoția generată de trăirea unei aventuri sau, mai exact, valurile de adrenalină secretate de corpul tău.

Atunci când avem un nivel ridicat de adrenalină, o cantitate mai mare de sânge este împinsă prin vene către organe. Rezultatul este un ritm cardiac mai alert. Iar scopul este oxigenarea mai eficientă atât a organelor cât și a mușchilor.

Așadar, din când în când, este bine să ne antrenăm corpul și să simțim puțină adrenalină, pentru că astfel de activități ne pot prelungi viața și pot menține o stare bună de sănătate. Știm cu toți doar cât de nociv este un stil de viață sedentar.

Stresul este diminuat de aerul curat și timpul petrecut în natură

Stresul este o afecțiune cronică ce afectează un număr mare de persoane. Din păcate, mulți dintre noi realizează care sunt efectele expunerii prelungite și frecvente la stres atunci când apare o problemă de sănătate. De aceea, orice metodă care ne ajută să scăpăm de stres este binevenită. Atunci când ne simțim obosiți și stresați din cauza job-ului, sau obosiți în general, o ieșire în natură este un remediu rapid și eficient.

Există studii care au demonstrat că petrecerea timpului în aer liber, și nu încuiat(ă) în birou, este mult mai prielnic pentru sănătatea ta mentală și reducerea nivelului de stres decât orice activități desfășurate în interior. Chiar și liniștea din natură este relaxantă și te poate scăpa de stres.

Ideal pentru exerciții cardio și întărirea mușchilor

Rafting-ul te solicită fizic într-o oarecare măsură, în funcție de gradul de dificultate. Pentru a vâsli prin apele unui râu, vei folosi în principal jumătatea superioară a corpului. Simpla vâslire îți va tonifia brațele, umerii, spatele și va îmbunătăți chiar și abilitatea ta de a gândi. Adevărul e că trebuie să iei decizii rapide atunci când ghidezi o barcă pe ape curgătoare.

Astfel, precum în cazul exercițiilor cardio, care necesită un nivel bun de anduranță, atunci când faci rafting trebuie să reziști unor perioade prelungite de vâslire.

Perfect pentru teambuilding sau consolidarea relațiilor din cadrul unei familii

Aproape orice companie din lume are nevoie ca angajații să lucreze bine, ca o echipă. Acestea fiind spuse, să te îmbarci într-o aventură pe un râu sălbatic cu colegii tăi este activitatea perfecta pentru dezvoltarea unor relații mai profunde și productive.

Iar cu privire la consolidarea relațiilor dintre membri unei familii, rafting-ul te poate ajuta să descoperi slăbiciunile și abilitățile fiecăruia, ceea ce va avea un impact favorabile asupra conexiunilor dintre membri. Fără distrageri specifice timpurilor noastre moderne, precum smartphone-ul, familiile vor avea mai mult timp să-și întărească legăturile în timpul rafting-ului.

Amplifică stima de sine și încrederea în propria persoană

Cu siguranță te vei simți mai încrezător sau încrezătoare la sfârșitul unei ture de rafting. În funcție de gradul de dificultate a traseului, râul poate părea intimidant la început. Dar odată finalizat traseul, vei avea mult mai multă încredere în forțele proprii, vei avea un sentiment de împlinire, iar nivelul stimei de sine va fi mai ridicat.

Dacă îți dorești și mișcare, și aventură, și peisaje care îți taie răsuflarea, o sesiune de rafting pe Cheile Nerei este tot ce ai nevoie. Vei obține amintiri care vor rămâne cu tine toată viața, îți vei da restart într-un mod foarte plăcut, vei face ceva pentru sănătatea și condiția ta fizică, și, de ce nu, poate vei descoperi noi pasiuni legat de activitățile outdoor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *