V-ati angaja in Politie!?

0 Shares

Stim cu totii deschiderea recenta a Politiei Romane in ceea ce priveste resursa umana. Pe tara, au fost scoase 1853 de posturi iar multe dintre ele sunt in mediul rural. Ceea ce ma surprinde e ca pe anumite posturi se afla chiar si 99 de candidati, dupa cum sustine digi24.ro.

Daca in satele din Oltenia si Moldova m-as fi asteptat sa se inghesuie vreo 50 de candidati pe loc, chiar nu ma asteptam ca numarul sa fie dublu. E adevarat ca se intra mult mai usor acum. E adevarat ca oamenii sunt impinsi de lipsa de alternative dar … totusi.

Ce i-a impins oare sa se inscrie!? Argumentele de tipul „de mic mi-am dorit sa ma fac politist” pica din start. Or fi cativa care chiar asta si-au dorit insa procentul real este foarte mic. Inclin sa cred ca doar stabilitatea locului de munca i-a facut pe acesti oameni sa aleaga sa devina politisti. Daca e asa, e foarte trist.

Salariul nu este foarte mare. Ajunge undeva intre 1500 si 2000 de lei, insa transportul sau chiria sunt decontate. Din pacate, sansele de a avansa pe criterii de performanta sunt minime. Nu sunt pesimist insa cred ca asa stau lucrurile.

De ce nu m-as angaja in Politia Romana

Eu unul nu am fost tentat de aceste posturi din mai multe motive. Salariul e decent pentru inceput insa nu mi-as dori sa il am o viata intreaga. Al doilea lucru important este ca nu exista criterii de performanta in baza carora sa poti avansa.

Daca cele doua motive pot fi imputate Ministerului de Interne, cel de-al treilea nu mai poate fi. E normal ca un politist sa nu mai aiba alte surse de venit decat salariul sau. Eu unul nu ma pot impaca cu ideea asta. Imi place sa creez, sa iau lucrurile de la zero si sa le dezvolt. Uneori se pot castiga bani, chiar daca nu urmaresc asta. Ei bine, ca politist nu as putea face asta.

Evident, daca nu ar exista primele doua motive, adica daca as avea un salariu decent si speranta ca pot avansa dupa criterii corecte, atunci al treilea motiv nu ar mai fi un impediment atat de important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *