Google Meet, soluţia celor de la Google pentru video conferinţe, este de acum gratuită pentru toată lumea

0 Shares

După ce Facebook a anunţat lansarea platformei de video conferinţe Messenger Room şi după avântul luat de Zoom, Google a anunţat că începând de acum, Google Meet este gratuit pentru toată lumea.

Anunţul vine la scurt timp după ce a fost făcut rebranding-ul, când Hangouts Meet a devenit „doar” Google Meet.

Amploarea bătăliei de la distanţă dintre cei trei jucători de pe piaţa video conferinţelor este dată, desigur, de măsurile de distanţare socială luate pentru a se diminua răspândirea infecţiilor cu Covid-19.

Ca să ne facem o idee despre cât de mult a explodat această piaţă în 2020, Google Meet a crescut din ianuarie şi până în prezent de 30 de ori la nivel global.

În aprilie, Google Meet a ajunsă să atragă zilnic aproximativ 3 milioane de utilizatori noi, iar săptămâna trecută media zilnică a persoanelor care au utilizat platforma a fost de peste 100 de milioane.

Cu ce vine nou Google Meet

Google Meet era până acum o soluţie de video conferinţe destinată companiilor şi instituţiilor de învăţământ. Aceasta era inclusă în pachetul G Suite şi permitea companiilor să aibă întâlniri cu maxim 250 de participanţi, pe o perioadă nelimitată de timp.

În cazul companiile sau a celor care plătesc pentru acest serviciu, nu se schimbă nimic, în sensul că nu pierd nici una dintre facilităţile avute până acum. E posibil chiar să câştige anumite beneficii pentru a nu migra către soluţia free.

Pentru persoanele fizice, noutatea este bineînţeles aceea că pot avea acces gratuit la platformă, pe baza contului de Google.

Pentru utilizarea Meet, nu este nevoie de instalarea vreunui plugin sau software. Acesta funcționează direct din browser – Chrome sau alt browser popular, la adresa: meet.google.com.

Pentru mobil mai există există şi aplicația Google Meet – iOS sau Android.

Cei care vor opta pentru varianta free, nu vor avea toate beneficiile clienţilor care plătesc.

Spre exemplu, numărul maxim de persoane care pot participa simultan la o videoconferinţă este de 100.

În varianta cu plată, numărul maxim este de 250 de persoane. De la 30 septembrie, cei care aleg Google Meet fără plată ar putea avea videoconferinţele limitate la o oră.

Versiunea gratuită nu va oferi nici numere de apelare fixă pentru întâlniri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *