Purtatul măştilor în transportul public din Spania devine obligatoriu de mâine

0 Shares

Potrivit BBC, purtarea măştilor de protecţie în transportul public din Spania, devine obligatorie de mâine, 4 mai 2020.

Această măsură este luată ca urmare relaxării interdicţiilor impuse din cauza propagării infecţiilor cu Covid-19, începând de ieri.

Premierul Pedro Sanchez a precizat că Guvernul va distribui şase milioane de măşti, în principal în staţiile de transport în comun şi va oferi autorităţilor locale încă 7 milioane de măşti de protecţie.

Adulţii din Spania au putut face ieri exerciţii în exterior pentru prima oară după şapte săptămâni.

Premierul spaniol a declarat că măsurile de precauţie din Spania au fost printre cele mai drastice din Uniunea Europeană însă acum încep să se vadă efectele pozitive ale acestora. Ţara primeşte acum recompensele pentru sacrificiile făcute de cetăţenii săi.

Unul dintre marile efecte negative ale acestor restricţii a fost încetinirea economiei.

Guvernul Spaniei va apropa un fond de 16 miliarde de euro pentru a diminua efectele negative ale pandemiei. Cu aceşti bani vor fi ajutate autorităţile regionale.

Ce s-a schimbat în Spania de ieri

Începând de ieri, majoritatea adulţilor se pot plimba sau pot face exerciţii fizice în aer liber, în doua intervale de timp, între orele 06:00 și 10:00 și între 20:00 și 23:00.

Minorii de peste 14 ani pot ieşi să facă exerciţii fizice doar împreună cu un adult, într-unul dintre intervalele de timp amintite mai sus.

De la ora 12:00 până la ora 19:00, copiii de 14 ani şi mai mici au voie să iasă afară însoţiţi de un adult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *